Kotlety z kapusty .
Kotlety z kapusty .Połowę małej główki kapusty
, ugotowałam w całości .Po ostygnięciu zmieliłam w maszynce i
odcisnęłam jak najmocniej mogłam na sitku .Do odciśnietej masy dodałam
,trochę granulatu sojowego , pokrojony kawałek czerwonej papryki,mrożony
koperek ,pikantną paprykę , czosnek suszony , sól . Wymieszałam i
dodałam jeszcze dwie łyzki kaszki manny i odstawiłam aby kaszka
wchłonęła wilgoć z masy . Kotlety obtoczyłam w bułce tartej i smażyłam
na oleju . Dobre na zimno i na ciepło . masa powinna być zwięzła gdyz
inaczej kotlety "piją "dużo oleju
Ciekawa propozycja :)
OdpowiedzUsuńPiękne i proste. Piękne, bo bardzo antyrakowe - jak wszystkie warzywa krzyżowe, a po ugotowaniu dobre również dla osób borykających się z problemem niedoczynności tarczycy (nie powinno się jeść surowych krzyżowych, ze względu na pewne enzymy).
OdpowiedzUsuń