środa, 5 grudnia 2012

Pasta do chleba z ciecierzycy

Miałam w szafce puszkę ciecierzycy , szukałam ciekawych przepisów na jej wykorzystanie i znalazłam coś co od początku wydawało mi się ,że na pewno nie będzie mi smakować . Pasta z fasoli do chleba ??/ No nie to na pewno nie będzie dobre !!Ale w necie wszyscy zachwalali postanowiłam zrobić i ja . Przepis jest mega prosty w garnuszku zmiksowałam odcedzoną cieciorke , łyżeczkę koncentratu pomidorowego , odrobinę chili , pół łyżeczki soli i połowę ząbku czosnku do tego łyżkę oleju . Wszystko razem zamieniło się w przepyszną masę i rzeczywiście jest bardzo smaczna do chleba . Jednak ja będę ją robić bez czosnku ,bo to nie jest dodatek dobry dla mnie . Poczęstowałam sąsiadkę , która nie ufnie przyglądała się kanapce , ale po chwili wróciła z kartka i długopisem prosząc o przepis .
Robiłam ostatnio badania i bardzo się ciesze bo ALat i aspat są oba w okolicy 55:) od jakiegoś czasu piję szałwię na noc . Koleżanka poleciłam mi ,że to dobre na oczyszczenie wątroby .