niedziela, 15 grudnia 2013

Kotlety z kapusty .


Kotlety z kapusty .Połowę małej główki kapusty , ugotowałam w całości .Po ostygnięciu zmieliłam w maszynce i odcisnęłam jak najmocniej mogłam na sitku .Do odciśnietej masy dodałam ,trochę granulatu sojowego , pokrojony kawałek czerwonej papryki,mrożony koperek ,pikantną paprykę , czosnek suszony , sól . Wymieszałam i dodałam jeszcze dwie łyzki kaszki manny i odstawiłam aby kaszka wchłonęła wilgoć z masy . Kotlety obtoczyłam w bułce tartej i smażyłam na oleju . Dobre na zimno i na ciepło . masa powinna być zwięzła gdyz inaczej kotlety "piją "dużo oleju

2 komentarze:

Monika pisze...

Ciekawa propozycja :)

Magda ó Eirinn pisze...

Piękne i proste. Piękne, bo bardzo antyrakowe - jak wszystkie warzywa krzyżowe, a po ugotowaniu dobre również dla osób borykających się z problemem niedoczynności tarczycy (nie powinno się jeść surowych krzyżowych, ze względu na pewne enzymy).